EKSKLUZIVNO Protiv Pera Vukasovića Pece u ponedjeljak kaznena prijava, može dobiti i do pet godina zatvora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Protiv Pera Vukasovića zvanog Peca podignute su tri prekršajne prijave i to zbog narušavanja javnog reda i mira, vrijeđanja policajaca te neposjedovanja osobnih isprava. Zbog napada na 19-godišnju Anamariju Marčinko, njezin će odvjetnik Dragan Gajić u ponedjeljak podnijeti kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, saznaje Dubrovački dnevnik. 

- Državni odvjetnik je donio odluku kako nema elemenata za podnošenje kaznene prijave pa ću je stoga ja podnijeti u ponedjeljak –rekao nam je odvjetnik Gajić, koji dodaje kako će uz prijavu priložiti i bolničku dokumentaciju te fotografije na kojima se vide ozljede. 

Nakon toga će biti pozvan sudski vještak koji će odlučiti o težini ozljeda. 

- U dokumentaciji piše da je zadobila potres mozga i da ima kontuzije. Problem je što liječnici ne opišu i to da se onesvijestila te da je povraćala -rekao nam je odvjetnik napadnute djevojke.

Državno će odvjetništvo nakon toga postupati po kaznenoj prijavi odvjetnika. 

Podsjetimo, napad se dogodio 19. rujna u ugostiteljskom objektu u Ulici Frana Supila na Pločama kada je 50-godišnji Pero Vukasović zvani Peca u alkoholiziranom stanju nasrnuo na 19-godišnju djevojku Anamariju Marčinko koja je radila kao konobarica. 

- Govorio mi je da sam kurvetina, pitao gdje sam bila '91. te kako on ovdje živi već 20 godina i kako ga nitko neće tjerati iz kafića - ispričala nam je nakon napada djevojka.

- Vukasović je za Dubrovački dnevnik jučer iznio svoju verziju događaja te rekao kako je konobarica bila izrazito bezobrazna, da mu je dala pogrešno piće i nakon toga ga vrijeđala te da ju je samo odgurnuo. Također je rekao da mu je zbog svega žao te se ispričao javno djevojci i policajcima koje je vrijeđao. Zaprijećena zakonska kazna za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda je pet godina zatvora.

Maro Prizmić

Popularni Članci