DUBROVAČKI BOGATAŠI SRAMITE SE Udruga Dva skalina zbog nedostatka novca ostala bez fizioterapeuta

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: manastir-lepavina.org
Fizioterapeut im je hitno potreban zbog rada s djecom

Udruga Dva skalina zbog nedostatka novčanih sredstava ostala je bez fizioterapeuta. Naime, prihodi ove udruge manji su od rashoda i dalje se nije moglo nastaviti suradnju s potrebnim medicinskim kadrom.

-Fizioterapeut nam je nužno potreban u radu s djecom, da ne kažemo i više od jedne osobe – rekli su nam iz udruge.

Grad Dubrovnik godišnje financira udrugu Dva skalina s oko 280 tisuća kuna. Županija pridoda 80 tisuća, a drugo su donacije građana. Sveukupni prihod udruge prošle je godine bio oko 560 tisuća kuna, dok su rashodi iznosili 610 tisuća kuna. Udruga ima zaposlene tri medicinske sestre i vozača.

Da bi fizioterapeut radio, te primao plaću, potrebno je oko 110 tisuća kuna koliko bi mu iznosila godišnja bruto plaća. Iz udruge kažu da bi bili jako sretni i da fizioterapeut može raditi barem pola radnog vremena.

Nevjerojatno je da ovu vrijednu udrugu s nešto izdašnijim sredstvima ne financira nijedan veliki poslodavac iz naše županije, ali ni dubrovački bogataši. Većina novca mimo Grada i Županije namakne se od građana koji umjesto vijenaca za sprovode, uplaćuju novac udruzi. Mnogi penzioneri svaki mjesec odvoje barem malo za normalno funkcioniranje Dva skalina. Ne i oni koji bi mogli.

Ako želite pomoći rad udruge, svoje donacije možete uplatiti na broj računa u OTP banci.

IBAN HR7924070001100305036

Popularni Članci