IGOR LEGAZ UPOZORAVA Stabla srušenih alepskih borova u uvali Sumratin zaprječuju put, a sezona kupanja je počela (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Legaz
Igor Legaz objavio je novi video iz uvale Sumartin, u kojem upozorava na problem srušenih stabala. 

"Došao sam snimiti dva bora, dvije krošnje zapravo borova, odnosno debla koja stoje na samoj obali. Ovaj alepski bol nalazi se između kupališta "Skale broj 6" i "Skale broj 7". Inače postoji obalna komunikacija između ta dva kupališta, ali ona je zapriječena ovim borom koji je pao krajem drugog mjeseca", kazao je Legaz i dodao da je njegov poznanik pisao na Dubrovačko oko, gdje mu je odgovoreno da će se stabla uskoro maknuti. 

"Koliko se sjećam iz medija, bor se prelomio gore, puknuo, pao na šetnicu, došli su vatrogasci, otpilali i ostavili ga ovako. Oslobodili su šetnicu da se može proći, ali zakrčili su kupalište", dodaje Legaz. 

"Sezona kupanja je počela, kao i svake godine, 30. travnja, ali ova velika krošnja tu stoji. Kako se tu zaglavila, čudo jedno da nije pala u more kompletna krošnja kad se gore otipilalo. Vidjet ćemo hoće li gradske službe to raščistiti. Toliko o boru na sjevernoj obali. Sad idem do južne strane uvale Sumartin da pokažem slično, jedno deblo koje također stoji", kazao je Legaz i odšetao do te pozicije.

"Čekamo, čekamo, džaba čekamo! Ja bih bio sretan ako gradske vlasti poslušaju i pogledaju ovaj video, pa ubrzo uklone ova dva bora. Bio bih zaista zadovoljan i upravo je moja namjera da potaknem gradske službe da to riješe. Ovako ne može stajati. Tu je jedna mala plažica koja je blokirana ovim borom, a i željezom, ostatkom ograde", kazao je Legaz. 

Popularni Članci