Kraljica Cersei ipak će gola prođirati Gradom, odabrana je nova lokacija

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: screenshot, YouTube
Glumica Lena Headey koja u seriji glumi kraljicu Cersei Lannister u seriji 'Igra prijestolja' ipak će gola prođirati Gradom.

Kako nam je rečeno iz produkcijske tvrtke Embassy Films, nakon što nije dobiveno dopuštenje od strane Dubrovačke biskupije za snimanje scene u kojoj bi kraljica gola prošetala od Katedrale do Sponze, produkcija je pronašla novu lokaciju koja se nalazi u Dubrovniku. O kojoj je lokaciji točno riječ, nisu htjeli odati.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž potvrdio je kako je Grad Dubrovnik produkciji dao 'zeleno svjetlo' za snimanje na području Grada.

- 'Grad Dubrovnik je ustupio sve svoje javne površine za potrebe snimanja. Ono što drugi gradovi plaćaju 'po zlato', Dubrovnik je dobio besplatno. Znamo koliku korist od snimanja ima sam Grad, ali i građani koji su mogli statirati u seriji. Game of Thrones je odlična promocija za Dubrovnik, a na snimanje scene ne gledamo kao na golotinju nego kao na umjetnost,' kazao je Raguž.

Mišljenje dijeli i Embassy Films koji podsjeća kako je snimanje sufinancirano i od strane Ministarstva kulture RH. Za Dubrovački dnevnik također su izjavili kako je Crkva bila jedan od privatnih vlasnika koji nije dao dopuštenje za snimanje svih scena Game of Thrones na njihovoj površini, a ne samo one koja se odnosi na golu kraljicu Cersei. Međutim, iz Biskupije tvrde drugačije.

- 'Dubrovačka biskupija samo nije dopustila snimanje scene kako gola ženska osoba izlazi iz dubrovačke katedrale, a što je u skladu s normama kršćanskog morala i osnovne pristojnosti. Kao što se, vjerojatno, ne bi dopustilo snimanje takve scene ni u katedralama u Londonu ili Washingtonu, odnosno kraljičinim rezidencijama ili Bijeloj kući. Taj povijesni dubrovački prostor ima svoju duhovnu dimenziju. Tu se i danas slavi misa na blagdan tisućljetnog zaštitnika Dubrovnika sv. Vlaha, što je vrhunac proslave njezinog Parca. Biskupija, međutim, nije zabranila niti može zabraniti snimanje scena na prostoru nad kojim nema ingerencija,' priopćili su iz Biskupije.

Popularni Članci