Ministarstvo uprave: Pero Vićan nije više gradski vijećnik!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Tajništvo Gradskog vijeća zaražilo je od Ministarstva uprave mišljenje o tome može li vijećnik Pero Vićan, nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda, kojom je osuđen bezuvjetno na 10 mjeseci zatvora i uplatu 63 milijuna kuna u Državni proračun, i dalje obnašati dužnost Gradskog vijećnika.

Prema Zakonu o lokalnim izborima, između ostaloga, definira se kako članu predstavničkog tijela mandat prestaje u slučaju ako je pravomoćnom sudskom presudom osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju dužem od 6 mjeseci, danom pravomoćnosti sudske presude. Kako doznajemo, iako je bezuvjetna zatvorska kazna Peru Vićanu preinačena u rad za opće dobro, mišljenje je Ministarstva uprave kako je ovaj članak Zakona jasan te da je Peru Vićanu danom pravomoćnosti presude prestao i njegov vijećnički mandat.

"Dakle, ako je sudskom presudom osobi dosuđena kazna zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci, neovisno o zamjenjivanju te kazne radom za opće dobro, danom pravomoćnosti te presude, osobi prestaje dužnost člana predstavničkog tijela,' navodi se u odgovoru Ministarstva uprave koje potpisuje pomoćnik ministra Boris Milošević.

Popularni Članci