POVIJESNI USPJEH ZRAČNE LUKE DUBROVNIK Stižu dva zračna mosta vrijedna milijun eura!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: flickr.com
Zračna luka Dubrovnik dobit će do kraja godine dva zračna mosta, a koja će putnicima omogućiti tzv. suhi prijelaz iz zgrade zračne luke do zrakoplova.

Kako je za Dubrovački dnevnik rekao glavni direktor zračne luke Roko Tolić, na međunarodnom natječaju za izradu ovih mostova pobijedila je kineska grupacija CIMC, a pripremni radovi su već započeli.

- Projekt će nas koštati oko 1.100.000 eura, a radovi će započeti sada krajem listopada da bi sve bilo gotovo do kraja prosinca. Sami tuneli su već završeni u Kini i oni dolaze brodom u Luku Ploče odakle će posebnim transportom biti prevezeni u Dubrovnik. To su kompozicije koje će biti dugačke nekih 25 metara – rekao nam je Tomislav Macan, direktor tehnike i inženjeringa Zračne luke.

Ovo je najveći tehnološki projekt i uspjeh zračne luke Dubrovnik u povijesti jer niti jedan aerodrom u Hrvatskoj, pa ni onaj u Zagrebu još nema zračne mostove.

-Zračni mostovi će povećati sigurnost i biti će moguć veći protok prometa u zračnoj luci iako je skuplje, pa neki avioprijevoznici imaju otpor prema zračnim mostovima –kaže Macan koji dodaje kako je zračna luka Dubrovnik ovim projektom prešla u jednu veću razinu.

Inače, korištenje zračnog mosta se naplaćuje prijevoznicima, ali je i obavezno u većini velikih svjetskih zračnih luka.

Putnici u Zračnoj luci Dubrovnik od iduće godine tako napokon više neće po lošem vremenu morati prelaziti iz zgrade u autobuse i onda opet u zrakoplove.

Maro Prizmić

Popularni Članci